Εγκατάσταση

Η παρακάτω διαδικασία, γίνεται με την προϋπόθεση ότι ΟΛΑ τα δεδομένα του σκληρούς δίσκου σας, ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ. Οπότε, πριν ξεκινήσετε, πάρτε αντίγραφα ασφαλείας από τα αρχεία σας.

Κάντε λήψη κάποιας έκδοσης Linux Mint 19.x (αρχείο εικόνας ISO) από το επίσημο site του δημιουργού. Ακολουθήστε τους συνδέσμους που θα βρείτε  εδώ.

Αν σκοπεύετε να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας από οπτική συσκευή (DVD), τότε γράψτε την εικόνα ISO σε ένα καινούργιο δίσκο DVD. Αν σκοπεύετε να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας από ένα USB stick, τότε δημιουργείστε μια εκκινήσιμη εικόνα του αρχείου ISO σε ένα USB stick. Θα χρειαστείτε ένα USB stick με ελάχιστη χωρητικότητα  4 Gb. Οδηγίες για τη δημιουργία εκκινήσιμου DVD ή USB stick, θα βρείτε εδώ.

Εκκινήστε τον υπολογιστή σας με το μέσο που δημιουργήσατε στο βήμα 2. Περιμένετε μέχρι να φορτωθεί η επιφάνεια εργασίας Cinammon.  Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο “Install Linux Mint“:

Αφού ξεκινήσει το πρόγραμμα εγκατάστασης, επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε (Προφανώς ελληνικά). Κλικ στο “Συνέχεια” :

  Επόμενο
Εγκατάσταση 1 Εγκατάσταση 2 Εγκατάσταση 3 Εγκατάσταση 4 Εγκατάσταση 5

 

Απάντηση